nieuws

Pi Chair wint Red Dot Award Productontwerp

Interieur

Aan de Pi Chair A.1 van Piiroinen en FOKlab is de prestigieuze onderscheiding “Red Dot” voor Productontwerp toegekend, zo is vandaag bekend gemaakt. Deze stoel is het resultaat van ambitieus en efficiënt teamwork tussen de productontwikkeling van Piiroinen en het FOKlab research van Fokkema & Partners.

Pi Chair wint Red Dot Award Productontwerp

In de Pi Chair is vervormbaar 3D fineer verwerkt, dat driedimensionaal in de pers wordt gebogen. Het resultaat is met het blote oog niet zichtbaar, maar zorgt voor een ontspannen zit. Dankzij het toegepaste fineer en de buigtechnologie, blijft de stoel licht in gewicht maar toch stijf, terwijl de afmetingen ondersteuning bieden voor de juiste zithouding.

FOKlab heeft tot nu onder meer een collectie van keramische tegels en een fauteuil ontworpen. De PI Chair is de eerste stoel die Diederik Fokkema heeft gemaakt. In deze houten stoel is met behulp van moderne productietechnieken ergonomie gecombineerd met esthetiek. ‘Simplicity is complexity resolved’, aldus Fokkema.

Het in 1949 opgerichte Finse familiebedrijf PIIROINEN is gevestigd in Salo (Finland). FOKlab is het research en designplatform van architectenbureau Fokkema & Partners in Delft. Beide partijen zijn samengebracht door PLAN@OFFICE uit Rotterdam, dat zich bezig houdt met projectinrichting en recent naam maakte met PPS projecten, waaronder de Hoge Raad der Nederlanden en rijkskantoor Rijnstraat 8.

De Red Dot Award voor Product Design 2017 wordt op 3 juli 2017 in Essen uitgereikt. Tevens wordt dan de expositie  ‘Design on Stage’ geopend met de winnende producten. O De winnende plannen zijn ook te zien op het design platform Red Dot 21.

 

Reageer op dit artikel