nieuws

Winkelcentrum van de Zuidas

Interieur

Wat ooit begon als een buurtvoorziening voor Buitenveldert, is dankzij de betrokkenheid van eigenaar en architect uitgegroeid tot een bestemming voor tout Amsterdam. Na een grote transformatie is Gelderlandplein in 2016 voor de derde keer geopend: een winkelcentrum van deze tijd, met luxueuze uitstraling en internationale allure op een locatie middenin een regio die zich uitstrekt van Schiphol tot Almere en van Amstelveen tot Zaanstad. En met de Zuidas op loopafstand heeft Gelderlandplein ook een steeds groter groeiend, direct verzorgingsgebied.

Winkelcentrum van de Zuidas
Met architectonische elementen en horeca zijn de ingangen van winkelcentrum Gelderlandplein gemaakt tot plekken waar gedurende alle momenten van dagen en seizoenen iets gebeurt. Beeld Kees Hummel

Gelderlandplein wordt omschreven als een winkelcentrum met internationale allure. Grootste troef ervan is volgens Harm Tilman het publieke interieur waarin het winkelen wordt gepaard aan de ervaringen die bewoners en bezoekers kunnen opdoen en appreciëren.

opening_Gelderlandplein_Rijnboutt.jpg

Het interieur verbindt de nuttigheid van het winkelen met de ervaringen die je hier als bewoner en bezoeker kunt opdoen en appreciëren. Het maakt de stad tot een huis voor zijn bewoners en bezoekers. Juist nu Amsterdam aan de vooravond staat van verdere ontwikkeling en verdichting, kan de betekenis van een dergelijk interieur voor de stad niet worden onderschat.

Reageer op dit artikel