nieuws

Video: Lightwaves van Benthem Crouwel en Jólan van der Wiel

Interieur

Voor Amsterdam Light Festival ontwierpen Benthem Crouwel Architects en Jólan van der Wiel de installatie Lightwaves. Dit kunstwerkt licht op als het door de wind wordt geraakt en maakt zo het onzichtbare zichtbaar.

Video: Lightwaves van Benthem Crouwel en Jólan van der Wiel

De ontwerpers werden geïnspireerd door de zeevonken, de eencellige wezens die licht geven onder water. Met deze installatie willen ze aantonen dat we ons niet voor natuurlijke fenomenen moeten verschuilen, maar ze juist moeten gebruiken. De architectuur en vormgeving van de gebouwde omgeving speelt hier een belangrijke rol in. In onderstaande video lichten de ontwerpers hun ideeën toe. Amsterdam Light Festival is nog tot en met 22 januari te bezoeken.

Reageer op dit artikel