nieuws

ARC16 Interieur Award naar Studio Farris Architects

Interieur

Het interieur van Stable door Studio Farris is de winnaar van de ARC16 Interieur Award. Het project ging hiermee voorbij aan de andere nominaties Joolz HQ van Space Encounters en de Raadzaal Rotterdam van deMunnik-deJong architecten met Merk X.

De ARC16 Interieur Award wordt uitgereikt aan een in Nederland of België gerealiseerd interieurproject dat zich onderscheidt door een geslaagde synthese van gebruik, techniek en esthetiek. Doel van ARC16 Interieur is het versterken van een professionele en vernieuwende interieurdiscipline. De jury lette in haar oordeel op het vernieuwende karakter van het ontwerp en de aansluiting bij de tijdsgeest, de professionaliteit van de uitwerking, en de doeltreffendheid van het interieur met betrekking tot het gebruik.

 

Uit het juryrapport

“In het eindoordeel ging de discussie vooral over Stable en Joolz HQ. De Raadzaal wordt erkend als zeer sterke renovatie die getuigd van veel subtiliteit, precisie en vakmanschap. Echter kregen de ontwerpers hier ook veel cadeau en is het ontwerp enigszins braaf.”

“Het hoofdkantoor van Joolz sluit volgens de jury helemaal aan op deze tijd en op de losse Amsterdamse werkcultuur die heerst in creatieve bedrijven, het is actuele trend. Het groen, de hoofddrager is erg sterk, de uitwerking is echter wat nonchalant. Waar Joolz HQ een platform is voor 100 mensen, is Stable een maatpak voor een individu. Stable werd zeer gewaardeerd vanwege de onverwachte, haast disruptieve ingreep, die een interessant spanningsveld creëert, maar ruimtelijk goed lijkt te werken. Het gevoel voor esthetiek en detail zorgt daarbij voor een haast perfecte uitwerking”

“Waar Joolz HQ zoals veel interieurs, wordt gezien als een tijdelijk product, lijkt Stable een project dat een lang leven is beschoren. Het kantoor aan huis past precies op de plek en binnen de context, het raakt je en is echt schoonheid. Het is ogenschijnlijk gemak, maar uiterst verfijnd. Studio Farris bewijst hiermee het project op alle schalen onder controle te hebben gehad, en is volgens de jury daarom de terechte winnaar van de ARC16 Interieur Award.”

 Studio Farris tijdens het juryberaad
Tijdens het juryberaad

Eerdere winnaars

De ARC16 Interieur Award is dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. Vorig jaar is de prijs toegekend aan het interieur van Auping door Odette Ex. De jaren daarvoor ging de Award naar De Rozet in Arnhem door het collectief deMunnik-deJong-Steinhauser en Merk X; Happel Cornelisse Verhoeven met het Noord-Hollands Archief en PUUR interieurarchitecten met universiteitsrestaurant Lodewijk in Utrecht.

Samenstelling jury

De jury van ARC16 Interieur Award bestaat uit:
Odette Ex, Ex Interiors; Vincent Panhuysen, KAAN Architecten; Eline Strijkers, Strijkers Office; Mieke de Bock, De Bock Dekker en Willem Wopereis, vakredacteur de Architect

De ARC16 Interieur Award is een initiatief van PLAN@OFFICE en de Architect

Reageer op dit artikel