nieuws

Steden om niet naartoe te verhuizen

Interieur

Volgens de meest recente UBS Global Real Estate Bubble Index zijn er zes steden waar je voorlopig niet naartoe moet verhuizen (volgens Architectural Digest) aangezien de woningprijzen er zo hoog zijn en uiteenspatten op de loer ligt.

Steden om niet naartoe te verhuizen
Housing in London, UK

Bovenaan de lijst staat Vancouver (Canada), waar de woningprijzen het afgelopen decennium verdubbelden. De gemiddelde prijs van een woning is daar 1,1 miljoen (Amerikaanse) dollar. De nummers 2 tot en met 6 op de lijst zijn Londen (in 2015 op nummer 1), Stockholm, Sydney, München en Hong Kong. Deze steden hebben een ‘relaxte wetgeving’ gemeen ten opzichte van buitenlandse kopers. De indexwaarde van deze zes steden is groter dan 1,5, ofwel riskant (om te kopen).

De Bubble Index van de Zwitserse bank UBS is opgebouwd uit zes indices: de relatie tussen koopprijzen en huurprijzen, de relatie tussen woningprijzen en gezinsinkomen, de relatie tussen woningprijzen en inflatie, de relatie tussen hypotheekschuld en inkomen, de relatie tussen bouwprijzen en bruto binnenlands product, en het aandeel van kredietaanvragen van UBS-klanten voor woningen die deze klanten niet zelf bewonen (maar verhuren). De Index is een gemiddelde van deze indicators. De waarden worden als volgt weergegeven: dalend (minder dan 1), in balans (tussen -1 en 0), stijgend (tussen 0 en 1), riskant (tussen 1 en 2) en luchtbel (bubble, meer dan 2).

Bron: Vastgoedmarkt.nl

Reageer op dit artikel