nieuws

Renovatie en uitbreiding Lakenhal 3,2 miljoen duurder

Interieur

Er wordt als het aan het Leidse college van burgemeester en wethouders ligt niet getornd aan het plan voor de uitbreiding en renovatie van Stedelijk museum De Lakenhal. Cultuurwethouder Strijk kiest voor een hele serie kleinere bezuinigingen om tot een aanbestedingsbedrag te komen dat meer in lijn is met de financiële kaders die de gemeenteraad eerder stelde.

Renovatie en uitbreiding Lakenhal 3,2 miljoen duurder

Dat is gelukt. Er ligt nu een vaste prijs om de klus te klaren voor een meerprijs van 3,2 miljoen euro. Die hogere investering kan worden betaald uit het extra bedrag van 190.000 euro per jaar dat het college voor de zomer reserveerde voor de Lakenhal. De raad moet nog wel instemmen met die extra kapitaalslasten, maar heeft feitelijk weinig keus. Het wordt toch een beetje slikken of stikken. Een nee, betekent wel renoveren, maar geen nieuwbouw en dan zit Leiden met een gat aan de Lammermarkt.

Lees ook op de site van Sleutelstad.nl
Opluchting overheerst bij Lakenhal-directeur

Reageer op dit artikel