nieuws

Winnaars bekend Guardian Student Design Challenge 2016

Interieur

Deze week zijn tijdens de Glasstec in Düsseldorf (20-23 september) de winnaars bekend gemaakt van de Guardian Student Design Challenge 2016. Opdracht was een interieurtoepassing te bedenken met Guardian Clarity anti-reflecterend glas.

Winnaars bekend Guardian Student Design Challenge 2016

De hoofdprijs van 10.000 euro ging naar Angelo Blythe en Anastasia Tasoula Kontzes voor hun designconcept ‘Guardian Clarity sightseeingboot’. De tweede prijs van € 5.000 werd toegekend aan Simon Seidl voor zijn ‘Glazen scheidingswand’ voorstel.De derde prijs van € 2.500 werd gewonnen door Emanuel Etzersdorfer en Felix Stadie met hun project ‘tme. Glass clock’.

Glas challenge tweede prijs
De tweede prijs ging naar Simon Seidl voor zijn ‘Glazen scheidingswand’

Volgens de jury: “De winnende deelname maakt geweldig gebruik van de anti-reflecterende prestaties van Clarity en verzorgt echte voordelen voor de passagiers van de sightseeingboot. De professionele presentatie laat zien dat designers Angelo Blythe en Anastasia Tasoula Kontzes hard hebben gewerkt om de prestaties van het glas goed te begrijpen en te waarderen. De scheidingswand van de tweede prijswinnaar biedt een prachtige combinatie van onzichtbaarheid en functie. Woonruimten worden steeds kleiner en beperkter, waardoor deze oplossing zowel praktisch is als zichtbaar niet-storend. Een geweldig concept voor het gebruik van Clarity in thuisomgevingen. En het concept van de glazen klok is een goed doordacht concept waarin verschillende reflectieniveaus van glas worden gebruikt om tot een geheel nieuwe manier te komen van het tonen van de tijd, in een unieke stijl.“

Glas Challenge derde prijs
‘tme. Glass clock’ van Emanuel Etzersdorfer en Felix Stadie ging aan de haal met de derde prijs

De juryleden van de Guardian Student Design Challenge 2016 waren Andreas Meyer (Scholl glass GmbH, Duitsland), Emily Martin (FX Magazine, VK) en architect Giovanna Latis (Studio d’Architettura aMDL, Italië). De juryleden van Guardian Glass waren András Kovács (productmanager) en Dimosthenis Liouris (manager technisch adviescentrum).

Meer lezen over de ontwerpen?

 

 

Reageer op dit artikel