nieuws

Design van de Week: SnowMEN speakers door Dirk Vander Kooij

Interieur

Dirk Vander Kooij is een van de pioniers van het 3D-printen. Zijn Endless chair was een van de eerste 3D-printmeubels. De afgelopen jaren werden er tafels, lampen en kasten aan zijn oeuvre toegevoegd, maar met de SnowMEN speakers heeft Vander Kooij een nieuw hoogtepunt in zijn ontwerpcarrière ontworpen, vinden we.

Design van de Week: SnowMEN speakers door Dirk Vander Kooij

Een speakerkast maken is niet eenvoudig: de vorm wordt gedicteerd door de eisen die de geluidsgolven van de verschillende speakers stellen aan de behuizing. De techniek die Dirk Vander Kooij gebruikt voor het produceren van zijn ontwerpen bleek in het geval van de speakerkasten wonderwel aan te sluiten op een aantal belangrijke vereisten voor het optimaal doorgeven van geluid.

Het gerecycled plastic dat in gesmolten toestand in laagjes door een robotarm wordt aangebracht, resulteert in een massieve speaker van maar liefst 45 kilo. Het gewicht in combinatie met de geribbelde structuur, zorg ervoor dat ongewenste resonantie wordt geabsorbeerd. De bolvormen zorgen ervoor dat de geluidgolven optimaal worden verstrooid.

Voor de engineering van de speaker is samengewerkt met specialist Henk Jan Netjes. De speakers worden gepresenteerd op de meubelbeurs in Milaan deze week.

 

Reageer op dit artikel