nieuws

De Markthal aan je voeten

Interieur

Kunstenaarsduo Arno Coenen & Iris Roskam en schoenen- en sokkenmerk Mascolori bundelen opnieuw hun krachten: De Markthal-schoen 2.0. Kunst voor iedereen in de vorm van schoenen met daarop de ‘Horn of Plenty’ zijn vanaf vandaag te koop.

De Markthal aan je voeten

Op het plafond van de boogvormige hal van de Markthal in Rotterdam is de indrukwekkende ‘Horn of Plenty’ van ruim 11.000 m2 aangebracht. Een, volgens Iris Roskam, ‘psychedelisch kunstwerk dat je klein en nietig laat voelen tegenover het natuurgeweld.’

‘Plekken waar geen kunst is, worden als enorm saai en deprimerend ervaren’, vertelt Arno Coenen. Zowel Mascolori als het duo maken kunst in de echte wereld, zo schrijven zij in een persbericht, voor een echt publiek. Buiten de officiële en gesloten wereld van musea en galeries, maar middenin de maatschappij: ‘De bijna on-Hollandse expressiviteit van de schoenen van Mascolori, dat kenmerkt ons werk ook. Alle sluizen worden open gezet: van creativiteit tot kleur en vorm’, voegt Roskam toe.

Markthal-schoen 2.0

Eerder in 2014 ontwierp Mascolori samen met Arno Coenen (1972) & Iris Roskam (1976), ter ere van de opening van de Markthal, schoenen met daarop de Horn of Plenty. Wegens groot succes lanceren zij nu opnieuw een schoen met print van de binnenzijde van het gebouw, De Markthal-schoen 2.0.

De schoenen zijn verkrijgbaar op www.mascolori.nl en in de Mascolori Store op Nieuwe Binnenweg 116 in Rotterdam.

Reageer op dit artikel