nieuws

Transformatie van interieurs

Interieur

Bij transformatie en renovatie is het interieurontwerp van toenemend belang. Dit wordt ingegeven door de wens van gebruikers flexibeler gebruik te kunnen maken van ruimten en de daarmee samenhangende en veranderende loopbewegingen in de stad.

Transformatie van interieurs

Twee projecten die in de rubriek Interieur in het februarinummer van de Architect worden behandeld, onderstrepen dit. In het woonhuis van Nynke Tynagel in Amsterdam, in een complex van de Amsterdamse School, is zorgvuldig rekening gehouden met de oorspronkelijke bouwstijl en toch een kenmerkend interieur à la Studio Job gerealiseerd.

De Resident in Den Haag, gebouwd in de uitgesproken architectuur uit de jaren negentig van Michael Graves en Sjoerd Soeters, is door cepezed en HofmanDujardin gerenoveerd tot een modern kantoor waarin twee ministeries zijn gehuisvest.

Reageer op dit artikel