nieuws

VvdW – Nederlandse kunstenaars bij Adobe Behance

Interieur

In de Video van de Week maken we kennis met twee Nederlandse studenten die met hun kunstwerk zijn geselecteerd voor Adobe Behance. Kaylee Bruine de Bruin van de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en Marlou Fernanda van het Grafische Lyceum, ook in Rotterdam, kregen hiermee de kans hun werk aan een groot publiek te tonen in Brooklyn.

VvdW – Nederlandse kunstenaars bij Adobe Behance

Om mee te doen, moesten de deelnemers simpelweg hun werk met gereedschap uit Adobe Creative Cloud ontworpen hebben en het eindresultaat laten zien op hun Behance-account met de hashtags #madethis en #Colossal. De deelnemers maakten kans op een geldprijs en een reis naar New York om de uitwerking van hun kunstwerk op een muur in de wijk Brooklyn met eigen ogen te zien. Tevens kregen ze de kans om het team van Colossal Media  te ontmoeten. Colossal Media produceert handgeschilderde reclamewerken op muren en billboards in de Verenigde Staten en verzorgde de creaties op de muren in Brooklyn.

 

Adobe en Colossal selecteerden tien winnaressen, waaronder Kaylee Bruine de Bruin van de Willem de Kooning Academie te Rotterdam en Marlou Fernanda van het Grafisch Lyceum Rotterdam. Zij creëerden respectievelijk een sprookjesachtig tafereel en een portretreeks genaamd MF Peez.

De werken van de tien studentes zijn online te bekijken via Adobe Behance.

Reageer op dit artikel