nieuws

Design van de week Strietman esspressomachine CT1

Interieur

In 2013 stond Wouter Strietman met zijn espressomachine op de Salone van Milaan. Het minimalistische apparaat hing aan de muur en straalde in alles functionaliteit uit. Tot op de dag van vandaag is de ES3 een prachtig voorbeeld van de essentie van espresso maken, wat wordt onderstreept door de toepassing van pure materialen. Er was echter vraag naar een staand model, iets wat vrij lastig was vanwege de hefboomwerking van de handgreep waarmee de gebruiker het hete water door de machine perst. Onlangs is dan toch de staande versie, de CT1, gepresenteerd, die in alle opzichten de ontwerp-uitgangspunten van de ES3 handhaaft.

Net als de ES3 heeft de CT1 geen behuizing waarin de functionele delen zijn weggestopt, tenzij je de aluminium behuizing meetelt waarin het verhittingselement is verstopt. Aangezien de espressomachines van Strietman vragen om fysieke kracht tijdens het doordrukken van het water, is de voet van de CT1 uitermate stabiel vormgegeven. De diepte en de wigvorm zorgen ervoor dat de machine geen kant op kan als je de handgreep bedient. 

De CT1 zou nog wel eens de doorbraak van de Strietman-filosofie ten aanzien van koffie kunnen betekenen. Een apparaat is nou eenmaal sneller op een tafel of aanrechtblad gezet dan aan de muur opgehangen. Straks kan iedereen zelf knutselen aan de perfecte espresso: door te spelen met de maling, toegepaste druk en temperatuur, kan iedereen het eindresultaat aanpassen aan zijn of haar eigen smaak.

De eerste exemplaren van de CT1 worden in september 2015 geleverd, maar wie voor 1 augustus een exemplaar bestelt, krijgt 15% korting op de aanschaf.

Reageer op dit artikel