nieuws

Design van de week: Daily Gems wandkast

Interieur

Product- en interieurontwerpers Siebring & Zoetmulder en textiel- en grafisch ontwerpstudio LileSadi ontwierpen een wandkast die niet alleen functioneel is. De gebruiker kan er ook een prachtig ruimtelijk stilleven mee creëren. Door er eigen spullen in te plaatsen, maar ook door verschillende schijven in de daarvoor aangebrachte groeven te steken.

De wandkast van de Rotterdamse ontwerpbureaus Siebring & Zoetmulder en LileSadi bestaat uit twee boxen die op een slimme manier in elkaar geschoven zijn. Hierdoor ontstaan er nieuwe ruimtes en mogelijkheden om op bijzondere wijze eigen objecten meer waarde te geven. Het kastje kan op vier verschillende manieren aan de wand gehangen worden, horizontaal of verticaal.

Materialen

De wandkast heeft een doorlopend gegraveerd lijnenspel. Hiervoor zijn materialen ontwikkeld zoals een spiegel met patroon, hand gemaakte cirkels van porselein en metalen figuren. Deze kunnen door de gebruiker in de lijnen worden geplaatst. Naast de esthetische kracht van de materialen zijn deze ook functioneel in gebruik. Ook kan deze wandkast door de gebruiker ingericht worden met persoonlijke objecten die ieder een eigen verhaal hebben.

Interactie

In combinatie met de materialen en voorwerpen van de gebruiker ontstaat er een interactie en zodanig een persoonlijk kunstwerk. De inspiratie uit de klassieke Hollandse Stillevens wordt in een moderne context geplaatst, het bijzonder maken van dagelijkse voorwerpen. Geïnspireerd hierop is de naam Daily Gems ontstaan: dagelijks juweel. De patronen en composities zijn geïnspireerd op de Rotterdamse architectuur en stedenbouw.

Reageer op dit artikel