nieuws

Deens Design in ICC

Interieur

Een zwevende houten sculptuur wordt het centrale middelpunt bij de ingang van het nieuwe hoofdkantoor van het Internationaal Strafhof in Den Haag. De Deense kunstenaar Eske Rex ontwierp een krachtig, iconisch werk voor het ontwerp van Schmidt, Hamer en Lassen Architects. De geplande oplevering is in december 2015.

Deens Design in ICC

‘Mijn idee is om een eenvoudig en krachtig ruimtelijk concept met hout en licht te creëren. De transformatie van het hout uit rechte lijnen tot een cirkel creëert een gastvrije en warme ervaring in de foyer van het gebouw, tussen de scherpe lijnen in glas, staal en steen. De symboliek is gebaseerd op de fundamentele waarden van het ICC en benadrukt de primaire assen van de architectuur”, zegt  kunstenaar Eske Rex over het werk.

Eske_ICC

Het Comité van de Danish Arts Foundation voor Ambachten en Ontwerp Project hebben het werk met DKK 1,2 miljoen gefinancierd. Het kunstwerk wordt in november in het Internationaal Strafhof geïnstalleerd, vlak voor de opening van het nieuwe hoofdkantoor van het Internationaal Strafhof, een ontwerp van Schmidt, Hammer Lassen Architects.

Reageer op dit artikel