nieuws

Design van de Week: Knappe reflection spiegel van Knap ontwerp

Interieur

Tjimkje de Boer ontwierp een serie spiegels met een magische kleurenpalet. Ze behouden hun originele functie, maar geven tegelijkertijd een nieuwe dimensie aan datgene wat ze weerspiegelen. Op deze manier balanceren de spiegels op de rand van een normaal gebruiksvoorwerp en design.

Design van de Week: Knappe reflection spiegel van Knap ontwerp
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De knappe reflection spiegel van Knap ontwerp bestaan elk uit een uniek kleurenpalet dat is uitgegoten over het oppervlak van de spiegel. Dankzij de lage viscositeit van de epoxy krijgen de pigmenten vrij spelen, waardoor ze in elkaar lijken over te lopen en er magische vormen ontstaan. De ontdekkingen die telkens tijdens het vormgevingsproces worden gedaan, zijn daarom bepalend voor het uiteindelijke resultaat van elke spiegel.

Tjimkje de Boer van Knap ontwerp maakte in totaal negen unieke Knappe reflection spiegels. Met deze werken wil zij de kijker vanuit een nieuw perspectief de wereld laten waarnemen. Tegelijkertijd blijven de kunstobjecten functioneel bruikbaar als spiegels.

De Knappe reflection spiegels zijn dit jaar gepresenteerd tijdens de Salone del Mobile in Milaan. Jolanda van Goor filmde het verassende effect van de spiegels tijdens de designbeurs. 

  

  

  

  

  

  

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel