nieuws

Design van de Week: Spliners houten speelgoedautootjes door Maarten Olden

Interieur

De Nederlandse ontwerper Maarten Olden heeft een houten speelgoedautootje ontworpen. Een simpele aerodynamische vorm, twee vrolijke kleuren en vier rubberen wielen. Het autootje is geschikt voor kinderen en helemaal met de hand gemaakt. Vijf verschillende versies komen voor in de lijn, die Spliners is genoemd.

Design van de Week: Spliners houten speelgoedautootjes door Maarten Olden

 

Het aerodynamische houten autootje wordt handgemaakt van blank essenhout en gebeitst in kleur. De wielen zijn gemaakt van thermo-plastic rubber. Door de robuuste vorm en de manier waarop de wielen zijn bevestigd is de speelgoedauto goed geschikt voor de jongste kinderen. De afgeronde randjes geven de auto aan de andere kant weer een organische, vriendelijke uitstraling en tegelijkertijd een gevoel van beweging.

 

De serie Spliners bevat vijf verschillende modellen:

 
Spliner X8


Spliner T6


Spliner F1


Spliner R4


Spliner 911

  

 Maarten Olden (MO,O) werd geïnspireerd door zijn schoonvader, die als restaurateur werkte voor het behoud van historische monumentale gebouwen. Een vernuftig trucje in het vak houtbewerking zette Olden aan om verschillende zaagtechnieken en houtbewerkingsmethoden verder te onderzoeken. Dit leidde tot een verzameling van houten speelgoed autootjes; de serie Spliners. De autootjes worden geleverd in een pakketje om zelf in elkaar te zetten.  

Deze week wordt de Spliners serie getoond bij de Milan Design Week.

 

Fotografie: Tim Stet

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel