nieuws

Design van de Week: UPFU – Urban P[r]oof Furniture

Interieur

Meubelmaker Jacques Sarphatie introduceert met Urban P[r]oof FUrniture (UPFU) een nieuw Nederlands designlabel. De collectie bestaat uit een aantal side tables en krukken, die handmatig worden vervaardigd. Houten vierkanten en rechthoeken van verschillend formaat en dikte sieren de oppervlaktes van de meubels en geven een grillig, geometrisch beeld.

Design van de Week: UPFU – Urban P[r]oof Furniture

Jacques Sarphatie (1965) ontwerpt en maakt zijn UPFU-collectie in zijn Amsterdamse werkplaats. Zijn inspiratie ligt in het dagelijks leven: “Mijn aandacht wordt getrokken door het onregelmatige, dat wat net uit de toon valt. UPFU gaat over herkenbare vormen die toch net anders zijn.” Door de productie in eigen hand te houden, wil Sarphatie de consument bewuster maken van hedendaagse productiemethoden.

 

 

De MDF-blokjes waaruit de meubels zijn opgebouwd, zijn elk anders van formaat en dikte. Daardoor heeft elk meubel een eigen figuratie en uitstraling. De grillige geometrische vormen wekken de suggestie dat de meubels zijn opgebouwd uit massieve blokken, terwijl ze in werkelijkheid op het oppervlak liggen. Zo verkrijgen de meubels een sculpturale kwaliteit, zonder hun functionaliteit te verliezen.

UPFU is verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor hout en rubber. Geen meubel is hetzelfde. 

Reageer op dit artikel