nieuws

Agendatip: kunstproject OOG in Den Bosch

Interieur

Vandaag is kunstproject OOG in ‘s-Hertogenbosch in première gegaan. De vijf kunstinstallaties OOG zullen bijna veertig dagen lang in de stad te zien zijn. De gigantische ogen zijn een vertaling van de ontwikkelingen in de maatschappij: afnemende cohesie, groeiende individualisering en ontstaan van een anonimiteitbeginsel. Met de OGEN toont de stad een menselijk gezicht.

Agendatip: kunstproject OOG in Den Bosch

Steeds meer mensen ervaren de anonimiteit van de stad. Mensen voelen zich er vaak niet gezien en gehoord. In de stad gaat het niet om de stenen en geld verdienen, maar om de mensen.  Stadskunstenaar Lucas de Man onderzoekt deze binding van de mens met zichzelf en de stad in zijn kunstproject OOG Den Bosch

OOG bevindt zich in de lucht. Hangend aan vijf gebouwen, variërend van 8 tot 23 meter hoogte, bieden de vijf OGEN een fantastisch uitzicht over de stad. In een OOG kan de bezoeker zich losmaken van alles om zich heen, zonder iets te moeten. 

Het project is gericht op de individu. Per keer kan slechts één bezoeker plaatsnemen in een OOG. In het online ticketsysteem kiest de bezoeker van te voren een locatie en tijdstip. Op iedere locatie is er een wachtruimte, waarna je wordt opgehaald door een gastheer of gastvrouw. Op de betreffende etage stap je in de luxe stoel, zet je jezelf vast met het beugelsysteem en word je door de gastheer/-vrouw naar voren, door de gevel naar buiten gereden. 

Tot en met 1 november 2014 kunnen alle OOG-locaties dagelijks worden bezocht. De openingstijden verschillen per locatie, maar zijn doorgaans open van 9.00 tot 22.00 uur.

Reageer op dit artikel