nieuws

Must-See Milaan tip 2: Back Stage On Stage

Interieur

Milaan is volgende week designhoofdstad van de wereld. Op de Salone del Mobile en in Brera, Zona Tortona en Ventura Lambrate worden de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van design en interieur gepresenteerd. Het aanbod is enorm, maar hoe kies je daaruit? De redactie van de Architect publiceert in de aanloop naar de beurs elke dag de must-sees. Je bent niet in Milaan geweest als je dit niet hebt gezien! Vandaag: de KABK met ‘BACK STAGE ON STAGE’.

Must-See Milaan tip 2: Back Stage On Stage

De Salone del Mobile in Milaan is het uitgelezen moment om het nieuwste design te zien. Toch is Milaan meer dan alleen nieuwe banken en stoelen. Het aanbod aan presentaties is zeer breed, variërend van zeer praktisch tot meer conceptueel. In deze laatste categorie valt de presentatie van de Koninklijke Kunstacademie (KABK) in Den Haag. Back Stage On Stage richt zich niet op het eindproduct, maar juist op het creatieve proces zelf. Het proces achter de schermen verschijnt op het toneel.

Manifestatie van creativiteit

Back Stage On Stage is een trans-disciplinaire presentatie van de faculteiten ArtScience, Fine Arts, Graphic Design, Industrial Design, INSIDE Interior Architecture en Furniture Design. Een breed scala aan creativiteit dus. Onder supervisie van curator Claudia Linders, die onder andere met Droog Design en NEXT Architecten samenwerkt, onderzoekt de groep studenten en alumni het creatieve proces. In een serie performances en happenings creëren zij schetsen en producten, delen ze, tonen ze aan het publiek of ontmantelen ze. Dit alles vindt plaats op het podium. Deze manier van presenteren gaat een directe interactie met het publiek en daagt de kijker uit mee te doen in het ontwerpproces.

Hands-on

Kijk hoe in CUTTING EDGE Martijn Rigters ter plekke een bank uit foam snijdt, doneer je haar aan Anouk van Klaveren om er een strikje van te maken of help Catinka Kersten in FOUR HARES een handje bij het maken van een dierensculptuur uit stof en gips. En wat te denken van THE INCREDIBLE SHRINKING MAN research LAB, waarin onder andere Arne Hendriks onderzoekt wat de mogelijke consequenties zijn als de mens krimpt naar een lengte van 50 cm.

Dit is slechts een greep uit de getoonde projecten tijdens Back Stage On Stage. De rest belooft net zo interessant te zijn!

Tijdens de Salone Del Mobile zal de Architect de gehele week aanwezig zijn en onder andere live verslag doen van de interessantste presentaties. Zowel vanuit de ogen van deelnemer als bezoeker. Houd dus onze twitter en facebookpagina in de gaten en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van design, kunst en interieurarchitectuur!

 

Back Stage On Stage
Ventura Lambrate
Via Privata Oslavia 1
20134 Milano, Italy
Dinsdag 8 tot zondag 13 april

Reageer op dit artikel