nieuws

Doe-het-zelvers droom: het Tempel Workstation

Interieur

Onlangs presenteerde de Zweedse ontwerper/ambachtman Love Hulten op de Stockholm Furniture Fair zijn bijzondere Tempel Workstation: een prachtig vormgegeven werkbank. Het is wellicht een beetje over de top, maar menig doe-het-zelver zal ervan watertanden.

Doe-het-zelvers droom: het Tempel Workstation

Het bureau is met grote zorg vormgegeven en biedt plek aan alle instrumenten die nodig zijn voor het vervaardigen van elektronica, inclusief een uitschuifbaar computerscherm. Het ontwerp is gebaseerd op een 19e eeuwse schrijftafel, maar dan in een modern jasje. Waar men in vroeger tijden met vulpen een brief schreef aan zijn schrijftafel, kan aan het Tempel Workstation gewerkt worden aan de ontwikkeling van hightech apparatuur.

 Een luxe werkbank

Het bureau is uitgevoerd in essen en walnoot met details in messing. Het meubel herbergt een geïntegreerde computer, speakers, een soldeerstation, zesentwintig lades en aan afsluitbaar bovenstuk, versierd met indicator in de vorm van een planetarium. Hulten bedacht het bureau voor eigen gebruik, maar het zou niet misstaan in iedere werkkamer of atelier. De werkbank is voorlopig nog niet te koop in de Gamma of de Praxis, vooralsnog wordt het Tempel Workstation alleen op bestelling vervaardigd.

Reageer op dit artikel