nieuws

Tapijten met ledverlichting

Interieur

Philips en Desso willen samen lichtdoorlatende tapijten op basis van ledverlichting ontwikkelen. Zulke vloerbedekking helpt volgens de samenwerkende fabrikanten mensen bijvoorbeeld door een gebouw via vluchtroutes naar nooduitgangen te loodsen. Philips en Desso maakten gisteren hun samenwerkingsovereenkomst bekend.

Tapijten met ledverlichting

De technologie maakt volgens Philips en Desso gebruik van de neiging van mensen om hun gedrag en bewegingen door de vloer te laten leiden. Beide bedrijven hopen het lichtdoorlatende tapijt in de loop van het volgende jaar op de markt te brengen. Bij die gelegenheid maken de twee producenten ook de handelsnaam bekend.

Voordelen verlichting

De lichtdoorlatende tapijten op basis van ledverlichting kunnen fungeren op het gebied van informatie, oriëntatie, inspiratie en veiligheid, denken de fabrikanten. Zo zal het mogelijk zijn mensen te geleiden door de gebouwen, inclusief nooduitgangen en vluchtroutes, de sfeer van het interieur van gebouwen te verbeteren door verlichting te combineren met vormgeving en kleur en ruimtes ordelijker helpen te maken door informatie alleen zichtbaar te maken als dat nodig is.

Partnerschap

De oplossing is ontworpen voor ruimtes waar veel passage is en wordt geleverd in verschillende kleuren, vormen en afmetingen; dat maakt een zeer flexibele toepassing van de nieuwe technologie mogelijk.

Het partnerschap is een overeenkomst om exclusief met elkaar samen te werken bij het ontwikkelen van de markten in de EMEA (Europa, het Midden-Oosten en Afrika)-regio. Daarnaast is een ontwikkelingsovereenkomst ondertekend die is gericht op een naadloze integratie van deze oplossing in nieuwe en bestaande gebouwen. De productnaam zal in 2014 onthuld worden als onderdeel van de volledige marktintroductie, maar Philips en Desso zeggen nu al te werken aan pilotprojecten en enkele belangrijke markten.

Reageer op dit artikel