nieuws

Van superjacht tot poppenhuis, Hadid redt zich wel

Interieur

Nieuwe loot aan de stam van Hadid is het ontwerp voor een superjacht van 128 meter. Het ontwerp is wel bedoeld voor de exclusieve groep van miljardairs die wellicht in de rij staan voor het ‘bootje’. Daarnaast is Hadid ook bezig met iets ‘kleins’, een poppenhuis dat deel uitmaakt van een reeks poppenhuizen bedacht door twintig toonaangevende internationale architecten voor een inzamelingsactie.

Van superjacht tot poppenhuis, Hadid redt zich wel

Het gigantische vaartuig van Zaha Hadid met een dak als een huidskelet zal zeker aandacht trekken, Op het 90 meter lange jacht, dat een snelheid van 16 knopen haalt, vloeien exterieur en interieur volledig in elkaar over. Het ingenieuze ontwerp doet denken aan een ruimtevoertuig of aan het beroemde ‘Vogelnest’, het Olympisch stadion in Peking.

Van groot naar klein

Een ander project waar Hadid ook mee bezig is, is de ontwikkeling van ‘A Dolls’ House’. Een project dat tot stand komt met de Cathedral Group. Het ‘poppenhuis’ onderdeel van een inzamelingsactie,is gebaseerd op het ‘Ideal House Pavilion’ van ZHA voor de Bond van Duitse Architecten uit 2007. 

Het poppenhuis bestaat uit een puzzel van zes in elkaar grijpende elementen, die doet denken aan gestapelde kamers die samen een zonderling huis creëren. De stukken kunnen worden gemonteerd en gedemonteerd in vele combinaties, waardoor kinderen kunnen experimenteren met alternatieve combinaties.

 Hadid Poppenhuis

A Dolls’ House

Het poppenhuis van Hadid is een van de creaties van twintig internationale (star) architecten voor het maken van een ‘poppenhuis’. De ontwerpen worden op 11 november geveild bij Bonhams. De opbrengst gaat naar KIDS, een Engels goed doel voor kinderen met een handicap en hun families.

Bekijk alle miniatuurwoningen van alle inzenders

Reageer op dit artikel