nieuws

Londense CitizenM van Concrete wint WAF-dagprijs

Interieur

Het ontwerp van Concrete voor de Londense vestiging van de Nederlandse hotelketen CitizenM is een van dagwinnaars van het World Architecture Festival in Singapore.

Londense CitizenM van Concrete wint WAF-dagprijs

 

 

 

Het gebouw ligt in Bankside, Southwark en heeft twee blokken gestapelde kamers achter elkaar waardoor een binnenplaats ontstaat. Deze binnenplaats is door Concrete ontworpen als outdoorliving en zorgt daarnaast voor daglicht in de verschillende vertrekken. De openbare ruimte van het hotel is opgedeeld in verschillende woon- en werkruimtes. Op verschillende verdiepingen zijn terrassen aangebracht die kunnen worden gebruikt als buitenruimte.

Het concept van CitizenM bestaat uit zo veel mogelijk luxe en comfort aan te bieden op een minimaal oppervlak. De kamers hebben sfeerverlichting en een touchscreen-tablet waarmee de verlichting, de led-televisie, het muzieksysteem, de jaloezieën en de temperatuur geregeld kunnen worden. De badkamer is uitgerust met een regendouche.

Bekijk de overige winnaars van dag 1, dag 2 en dag 3.

Reageer op dit artikel