nieuws

Finalisten MINI Young Designer Award bekend

Interieur

Femke Herregraven, Lex Pott, Yuri Veerman en Sander Wassink zijn de vier finalisten van de MINI Young Designer Award (MYDA) 2013. Dat maakt de selectiecommissie van de Dutch Design Awards vandaag bekend. De winnaar wordt op 19 oktober bekendgemaakt.

Finalisten MINI Young Designer Award bekend

 

 

Door de hoge kwaliteit van de inzendingen heeft de MYDA selectiecommissie uit alle inzendingen dit jaar vier finalisten aangewezen, in plaats van de gebruikelijke drie. Opvallend was met name het hoge aantal talentvolle grafisch ontwerpers.

Genomineerd zijn:

Femke Herregraven
Voor Femke Herregraven is grafisch ontwerp een instrument om onze complexe samenleving en de daarin aanwezige machtsstructuren te onderzoeken.

Lex Pott
Het werk van ontwerper Lex Pott kenmerkt zich door een procesmatige benadering van natuurlijke materialen als hout, metaal en steen. In zijn ontwerpen brengt hij deze grondstoffen terug tot de essentie en toont hij de verschillende fasen die het materiaal in de bewerking doorloopt.

Yuri Veerman
Grafisch vormgever Yuri Veerman maakt in zijn werk veelal gebruik van culturele symbolen, die hij ontrafelt en opnieuw in elkaar zet. Op die manier moedigt hij mensen aan op een andere manier te kijken naar het door hem aangesneden onderwerp.

Sander Wassink
Kunstenaar en ontwerper Sander Wassink daagt ons uit de perceptie van schoonheid te herdefiniëren. Wassinks non-functionele producten zijn te beschouwen als denkmodellen die vragen opwerpen over de essentie van kijken, functionaliteit, vergankelijkheid en schoonheid.

De winnaar van de MYDA ontvangt een geldprijs van €2.500 en mag een jaar lang in een MINI rijden. De bekendmaking is op 19 oktober tijdens de officiële prijsuitreiking van de Dutch Design Awards, onderdeel van de jaarlijkse Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven. Deze vindt plaats van 19-27 oktober.

Reageer op dit artikel