nieuws

Tessa Eising wint HEMA ontwerpwedstrijd 2013

Interieur

Tessa Eising, studente aan de Universiteit Twente, wint met haar ontwerp HEMA Zones de jaarlijks terugkerende wedstrijd van de HEMA. De opdracht was “een goed vormgegeven product te ontwerpen, waarmee je het leuker en gemakkelijker maakt om dagelijkse bezigheden beter te organiseren.” De wedstrijd is voor studenten van ontwerpopleidingen, er zijn in totaal bijna 400 ontwerpen ingestuurd.

Tessa Eising wint HEMA ontwerpwedstrijd 2013

HEMA Zones van Tessa Eising won de eerste prijs van de ontwerpwedstrijd. De HEMA Zones zijn rechthoekige vellen van gelamineerd, waterbestendig karton met een vouwrand aan de lange en de korte kant, die je om een plank heen kunt vouwen. Op deze vouwrand schrijf je wat er op ligt. Zo houden bewoners van een studentenhuis hun spullen in een gedeelde koelkast gemakkelijk uit elkaar. Of hebben kinderen voor hun toiletartikelen in het badkamerkastje een eigen plekje.

Sleutelhanger en reisfles

De tweede prijs is voor Bijdehandje van Elsje Meijler, studente aan de Design Academy Eindhoven. Het is een lederen sleutelhanger met kleurige stiksels. Het ‘slimmigheidje’ is de inkeping in het soepele leder, waardoor je de sleutelhanger overal omheen kunt ‘lussen’.
De derde prijs gaat naar Zsolt Hayde van de TU Delft voor zijn Gofles. Dit is een reisflesje wat je op twee plekken kunt opendraaien. Zo is de fles ook voor crème te gebruiken en gemakkelijk schoon te maken.

Eervolle vermeldingen

Naast de prijswinnaars gaf de jury vier ontwerpen een eervolle vermelding: Waterspin van Kim Monster (foto), Blijzetkruk van Simone Post, De nieuwe HEMA etui van Tim Frima en Multosticker van Lisette Schuddeboom.

 

Naast de prijswinnaars en eervolle vermeldingen zijn er nog 8 ontwerpen voor de publieksprijs genomineerd. Vanaf 24 juni aanstaande kunnen Nederlanders via www.hema.nl/ontwerpwedstrijd twee weken lang hun stem uitbrengen.

Reageer op dit artikel