nieuws

Medische praktijk door Serge Schoemaker Architects

Interieur

Serge Schoemaker Architects verbouwde huisartsenpraktijk Cihanbeyli tot een kleine medische praktijk in Ede. De praktijkvoorzieningen zijn op ruimtebesparende wijze geïntegreerd in een verdiepingshoge, bijna zeven meter lange kastenwand. Het nieuwe interieur biedt de praktijk rust, ruimte en privacy.

Medische praktijk door Serge Schoemaker Architects
Photo: Raoul Kramer No use without the name of the photographer.

 

 

De multifunctionele kastenwand is door Serge Schoemaker Architects op maat vervaardigd van berkenmultiplex en biedt zitgelegenheid, kastruimte voor patiëntendossiers en medische literatuur, lades voor medische intrumenten en een kitchenette.

De taps toelopende uitsparingen zorgen voor dieptewerking en geven het interieur een sculpturaal karakter. Op de begane grond zijn de grootste openingen gesitueerd voor twee bestaande ramen, waardoor licht onder verschillende hoeken door de monolithische wand naar binnen valt.

De witte translucente rolgordijnen garanderen een gecontroleerde lichtinval en beschermen de praktijk tegen inkijk. Het diffuse licht, de berkenhouten meubels en de leemkleurige gietvloer verschaffen de praktijkruimte een rustgevende en serene uitstraling.

Reageer op dit artikel