nieuws

OMA ontwerpt tentoonstelling Galeries Lafayette Parijs

Interieur

De denktank van OMA, AMO, heeft de honderjarige geschiedenis van Galeries Lafayette gevat in een jubilieumtentoonstelling. Aan de hand van zes thema’s wordt de geschiedenis van mode en commercie en daarmee ook een belangrijk deel van de geschiedenis van Frankrijk aan bezoekers getoond.

OMA ontwerpt tentoonstelling Galeries Lafayette Parijs

 

 

Met de expositie ‘Chronique d’un parcours créatif’ viert Galeries Lafayette de 100ste verjaardag van de monumentale glazen koepel van het wereldberoemde Franse warenhuis aan de Boulevard Haussmann in Parijs.

 OMA ontwerpt tentoonstelling Galeries Lafayette Parijs 

De jubileumfestiviteiten vinden plaats onder de titel ‘100 ans sous la coupole’ (100 jaar onder de koepel). De fameuze koepel van Galeries Lafayette, het symbool van Art Nouveau architectuur, werd in 1912 geconstrueerd door de architect Ferdinand Cahnautin en de glaskunstenaar Jacques Gruber.

 OMA ontwerpt tentoonstelling Galeries Lafayette Parijs 

De tentoonstellingsontwerp van OMA/AMO wordt vergezeld met een door de Franse kunstenaar Yann Kersalé ontworpen “Chrysalide van licht”, een permanente verlichting aan de façade van het warenhuis die per seizoen van verschijningsvorm verandert. Ook is een lichtinstallatie in de koepel aangebracht die de balkons oplicht.

De tentoonstelling Chronique d’un parcours créatif is tot en met 26 januari 2013 gratis te bezichtigen.

 

Reageer op dit artikel