nieuws

‘Nieuw Wachten’ in Deventer

Interieur

Atelier PRO architecten gaat het interieurontwerp te maken voor het nieuwe Stadhuiskwartier te Deventer. De gemeente wil ‘Nieuw Werken’ in een gebouw met BREEAM-score excellent. Atelier PRO ontwikkelde daarnaast een concept voor ‘Het Nieuwe Wachten’.

‘Nieuw Wachten’  in Deventer

Het Stadhuiskwartier ligt tussen het Grote Kerkhof, Polstraat, Burseplein en Assenstraat. Het plan bevat een deel nieuwbouw (ca. 15.500 m² BVO) en een deel renovatie, restauratie en verduurzaming van bestaande rijksmonumenten (ca. 3.500 m² BVO). De gemeente wil hier de eigen organisatie bijeenbrengen en een centraal ontmoetingspunt creëren. Uitgangspunten voor het ontwerp zijn flexibiliteit, duurzaamheid, samenwerking en interactie.

Nieuw Werken

Atelier PRO koppelt oriëntatie aan interieur-specials: gouden eieren die herkenbare ontmoetingsplekken vormen. Meubels bevatten de benodigde faciliteiten zoals stroompunten en zijn flexibel aanpasbaar. Kleurgebruik refereert in navolging van de historische bebouwing naar pigmenten uit de 17e eeuw, zoals ultramarijnblauw, indigo, omber, kraplak en loodtingeel.

Nieuw Wachten

‘Het Nieuwe Wachten’ is ontwikkeld voor de openbare publiekshal. Interieurcomfort uit zich in navolging van wachttijd, zodat de wacht-plek gekozen kan worden bij gewenste gemoedsrust. Er komt zakelijk meubilair voor bezoekers met haast, en een meer zacht interieur voor rustige plekken waar langer wordt verbleven. De publieke ruimten zijn straks ook te gebruiken voor tentoonstellingen, debatten en symposia.

Reageer op dit artikel