nieuws

Jacht Powerhouse Company gaat te water

Interieur

De door Powerhouse Company ontworpen Victoire V42RE is vanaf vandaag te zien op de HISWA te water. Tot en met zondag 9 september is op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord het herontwerp van de V42 van Victoire te zien. Dit succesvolle model, oorspronkelijk ontworpen door Dick Koopmans sr.., is door Powerhouse Company grondig aangepast aan de huidige eisen die aan moderne zeiljachten worden gesteld.

Jacht Powerhouse Company gaat te water

Nanne de Ru en Charles Bessard van Powerhouse Company zijn verantwoordelijk voor het re-design van de schepen en het ontwerp van het interieur. De opdracht voor de jonge architecten markeert het startpunt van een nieuwe koers van jachtenbouwer Victoire. Bijzonder aan het bedrijf is dat de productie van de schepen, de techniek en het interieur plaats vindt in Monnickendam.

Strakkere belijning

In het nieuwe ontwerp zijn de romp en dekdelen aangepast. Hierdoor ontstaat er een strakkere belijning die het schip z’n elegante uitstraling geeft. Ook de luiken en ramen zijn geheel in het vlak verwerkt zodat er op het dek meer rust en ruimte ontstaat. Het dek zelf is volledig uitgevoerd in kurk. Dat zorgt niet alleen voor goede isolatie, het biedt meer comfort en minder onderhoud. De tuigage en beslag van Harken garandeert een soepele, betrouwbare en hoogwaardige bediening van het schip. Het triradiaal gesneden zeilplan van North Sails in een witte kleur creëert van verre een klassiek silhouet terwijl van dichtbij de moderne uitstraling imponeert.

Praktisch en comfortabel interieur

Bij het nieuwe ontwerp van de V37RE is de romp verhoogd om meer ruimte in de kajuit te realiseren. Door de grote ramen en de lichte kleuren is er daardoor zeer veel daglicht in de kajuit. Het interieur is volledig aangepast aan de eisen van de huidige tijd: de keuken is groter en beter uitgerust, de eettafel kan worden verlaagd en zo dienst doen als salontafel. De banken kunnen bij de tafel aanschuiven en zijn met twee meter lengte te gebruiken als extra slaapplaatsen. De verdere indeling is zowel praktisch als comfortabel. Met slimme opslagruimtes, de ruime kaartentafel, het geïntegreerde lichtplan en geluids- en beeldinstallatie is het een schip voor zowel vertrekkers als weekendzeilers.

Maximaal maatwerk

Door een nieuwe productiemethode kan de indeling van de boot eenvoudig worden aangepast. Daardoor is het voor potentiële klanten mogelijk om met de ontwerpers van Victoire het schip naar eigen smaak in te delen.

Reageer op dit artikel