nieuws

Angelo Vermeulen bouwt ruimteschip in Deventer

Interieur

De Belgische kunstenaar Angelo Vermeulen gaat een conceptueel ruimteschip bouwen in de Bergkerk in Deventer. Hij doet dit samen met ingenieursbureau Witteveen+Bos en een groep kunstenaars, ingenieurs en andere liefhebbers en specialisten.

Angelo Vermeulen bouwt ruimteschip in Deventer

 

De groep gaat artistiek onderzoek doen naar energie, water, voedsel en zuurstof. Door deze functionele modules ‘in te pluggen’ in de ruimteschipsculptuur, transformeert deze tot een bewoonbare habitat. Het kunstwerk dient als statement over de toekomst van de wereld, met de ruimtevaart en sciencefiction als inspiratiebronnen.

Vermeulen maakt veelal experimentele installaties waarin algen, ecosystemen en hybride structuren centraal staan. Hij werkt op de snijvlakken van kunst, wetenschap en technologie en voegt daar een sociaal aspect aan toe door co-creatie centraal te stellen. De kunstenaar, fotograaf en wetenschapper (gepromoveerd in de biologie) werkt bij de TU Delft aan een proefschrift rond ruimtevaart en participatieve systemen en is betrokken bij diverse projecten van de Europese (ESA) en Amerikaanse (NASA) ruimtevaartorganisaties.

 

  Vermeulens eerdere kunstwerk H4aC gaat over de wereldwijde energiecrisis en onze technologische toekomst.

 

Reageer op dit artikel