blog

Blog – Verandering doet wonderen

Interieur

Door Martijn Roordink – Door te kiezen voor verschillende elementen zorg je ervoor dat een werkomgeving verschillende functies kan hebben. Bij Spaces hechten wij veel waarde aan goed design, maar het moet vooral ook functioneel zijn. Uiteindelijk komt dat de sociale cohesie alleen maar ten goede.

Zelf vind ik het fijn om in de ochtend te starten in het sociale hart, de centrale plek in onze business club. Dichtbij de koffiebar ontstaan er direct gesprekken en ontmoetingen. Later in de ochtend kan ik mij dan afzonderen in een van de booths.

Interactie

Niet alleen zorgen innovatieve interieurs voor meer samenwerking, het kan je ook helpen om een heldere blik op je werk te geven. Door open te staan naar elkaar en ideeën te delen, maar ook om eens niet over werk te praten. Want vergeet niet dat een simpel informeel praatje wonderen doet voor je gemoedstoestand. En wanneer iedereen op een vaste plek werkt, bevordert dat ook niet de sociale cohesie.

Maar niet alleen voor ondernemers, zoals ik, en freelancers is het van belang dat ze hun werkomgeving veranderen. Maar ook voor bedrijven is dit van belang. Bedrijven zouden niet alleen in hun bedrijfsvoering moeten innoveren, maar juist ook in hun werkomgeving. Dat stelt ze in staat om vooruit te lopen op hun concurrenten.

Spaces Amsterdam Vijzelstraat

Spaces Amsterdam Vijzelstraat

Verandering

Bedrijven investeren veel in hun kantoorpanden, maar niet altijd genoeg aan het interieur. Want het interieur van je kantoor maakt een wereld van verschil bij je personeel. Het hebben van open ruimtes, prettige hoekjes om samen te werken en rustige booths om je te concentreren; het draagt allemaal bij aan de productiviteit van de werknemer.

Het gevoel dat de muren van je kantoor op je afkomen, kan zorgen voor extra stress. Dit is gemakkelijk te verhelpen door je team anders te laten werken wanneer zij daar behoefte aan hebben. Want alleen al een verandering van werkomgeving, kan veel zoveel meer doen dan buiten een ommetje maken of zes koppen koffie drinken. Het blijft verrassend dat zo weinig bedrijven dit inzien.

Spaces Amsterdam Schiphol Airport

Spaces Amsterdam Schiphol Airport

De optie om te werken waar en hoe je dat fijn vindt, zou voor iedereen beschikbaar moeten zijn. Niet alleen voor mensen die voor de ‘big tech companies’ uit Silicon Valley werken. Het belang van gezond leven en een gezond lijf is nu wel doorgedrongen, dus waarom nog niet een gezonde mindset?

Reageer op dit artikel