blog

Blog – Tiny appartement in Moskou

Interieur

Door Jeroen Apers – De meest gebruikte ruimtebesparende truc in een tiny house is het opgetilde bed, met meestal daaronder kastruimte. Zo ook in dit Moskouse appartement van 35 m2 dat door Studio Bazi (Alireza Nemati) slim is ingericht.

Blog – Tiny appartement in Moskou

Alireza Nemativan Studio Bazi wilde ondanks de geringe oppervlakte van het appartement een comfortabele open ruimte creëren met genoeg plaats voor opslag en met natuurlijk licht. Het door hem ontworpen meubelsysteem biedt hierbij uitkomst.

De houten bedstee zorgt niet alleen voor privacy van het slaapvertrek maar dient ook als opslagruimte. De ‘slaapkamer’ is geplaatst in een verhoogde hoek van het appartement en ligt tussen woonkamer en de keuken aan de andere kant. De trap met drie glijdende laden herbergt ruimte voor grote apparaten. Het meubilair systeem bevat een dressoir, lade en een kledingkast. Planken op de top van de garderobe bij de ingang sluiten aan op de slaapdoos. Een gordijn verbergt de slaapruimte aan het zicht vanuit de keuken en woonkamer en biedt privacy.

De woon- en eetkamer zijn flexibel ingericht. Door het verplaatsen van een bank en een uitbreiding van de eettafel ontstaat ruimte voor tien gasten. Handgemaakte Iraanse tegels verfraaien de keuken en herinnert de inwoners aan hun Iraanse afkomst.

 

Reageer op dit artikel