blog

Blog – Saint Jerome 17 in Granada

Interieur

In het interieur van Saint Jerome 17, kantoor van CUAC Arquitectura, in Granada is gebruik gemaakt van materialen uit het historische centrum. Het gebouw kent een sterke structuur van bakstenen muren van 60 centimeter breed en houten vloeren uit de late negentiende eeuw.

Blog – Saint Jerome 17 in Granada

Deze plek kenmerkt zich door opeenvolgende ingrepen gemaakt door pachters door de jaren heen. CUAC Arquitectura maakte gebruik van onder andere stukken houten die zijn gebruikt voor een kast waarin ook de netwerkbekabeling is weggewerkt.

 Jerome 17 in Granada - Opinie Jeroen Apers

Jerome 17 in Granada - Opinie Jeroen Apers

 Jerome 17 in Granada - Opinie Jeroen Apers

Daarnaast geeft de kast ruimte aan opslag van boeken of modellen. Zes houten deuren, soms metalen luikjes en stukjes glas, gered van de sloop of verkregen uit de renovatie van een woonhuis in Granada, zijn geassembleerd voor een ‘nieuwe’ toepassing.

 Jerome 17 in Granada - Opinie Jeroen Apers

Jerome 17 in Granada - Opinie Jeroen Apers

 Jerome 17 in Granada - Opinie Jeroen Apers

 Jerome 17 in Granada - Opinie Jeroen Apers

 Jerome 17 in Granada - Opinie Jeroen Apers

 Jerome 17 in Granada - Opinie Jeroen Apers

 Jerome 17 in Granada - Opinie Jeroen Apers

Reageer op dit artikel