artikel

Meest gelezen artikelen over interieurarchitectuur

Interieur

Meest gelezen artikelen over interieurarchitectuur

Van acht tot en met veertien april vond de Milan Design Week plaats. Op het evenement worden jaarlijks nieuwe meubels en producten gepresenteerd, maar ook bijvoorbeeld ontwerponderzoek of abstracter werk. De Architect maakte een selectie, van met name Nederlandse bijdragen. Harm Tilman reflecteerde in een blog op de toekomst van Dutch Design. In het juninummer zal een opvallende serie meubels verschijnen.

Verder twee renovaties die nieuwe ruimtes toevoegen aan het stedelijk interieur: het nieuwe ontwerp voor de LocHal in Tilburg, heeft de oude locomotievenhal voor iedereen toegankelijk gemaakt. In een artikel zijn de door Inside Outside ontworpen doeken besproken. Het textiel deelt de ruimte flexibel in en geeft een bijzondere sfeer aan het gebouw.

Het tweede project is de Royal Opera House in Londen. Het ROH wil onder het motto ‘open up’ toegankelijker worden voor een jonger publiek. Met een renovatie maakte ze van haar foyer een stadscafé en creëerde een kleine zaal die minder hoogdrempelig is dan de grote zaal. Het project is uitgevoerd door de Britse architect Stanton Williams. Studio Linse ontwierp het interieur voor onder andere het restaurant.

Heb je een interieurproject dat de aandacht verdient? Zend het dan in. 

SELECT Open de opera! – Royal Opera London – Stanton Williams, Studio Linse

Door Afke Laarakker – Stanton Williams ontwierp de renovatie voor het Royal Opera House in Londen. Studio Linse maakte het ontwerp voor het interieur van het nieuwe restaurant. Lees verder>>

Royal Opera House London - Stanton Williams/ Studio Linse/ Drinkal Dean. beeld Luke Hayes

Royal Opera House Londen. Beeld Luke Hayes

De doeken van de Lochal

Door Afke Laarakker – Inside Outside nam samen met Civic en Braaksma&Roos deel aan de prijsvraag voor de Lochal. Snel waren de drie bureaus het eens. Ze vonden de oude hal voor locomotieven met haar zware stoere kranen een prachtig gebouw dat esthetisch nauwelijks toevoegingen nodig had. “We hebben alles wat het gebouw in zich had gebruikt,” vertelt Petra Blaisse van Inside Outside. Lees meer>>

LocHal Tilburg - Inside Outside. beeld Frans Parthesius

LocHal Tilburg – Inside Outside. Beeld Frans Parthesius

Blog – Dutch Design op tweesprong

Door Harm Tilman – Dutch Design schudde in de jaren negentig de ontwerpwereld op met humor en sociale betrokkenheid. In Milaan lijkt ze te hebben afgedaan en zoeken ontwerpers naar nieuwe richtingen en perspectieven. Dat dit gaat lukken is vermoedelijk de kracht van Dutch Design. Lees verder>>

The Museum, ontwerp Space Encounters, Milaan 2019 Beeld Norbert Tukaj

De impact van Alibaba

Door Afke Laarakker – Negen alumni van de Design Academy Eindhoven presenteren werk over e-commerce platform Alibaba op de Design Week in Milaan. Het onderzoek van de ontwerpers focust op de operationele modellen die het platform gebruikt en de impact die het tot stand gekomen netwerk heeft op design. Lees verder>>

De impact van Alibaba - Milaan Design Week 2019

Dutch Invertuals viert 10 jarig bestaan op serene wijze

Door Harm Tilman – In Milaan viert Dutch Invertuals haar 10 jarig bestaan op haast serene wijze. Zij vroeg tien ontwerpers de meest iconische vorm van het universum opnieuw te ontwerpen. Resultaat is een boeiende tentoonstelling die alle kanten opgaat. Bestaat de perfecte cirkel wel? Lees verder>>

Tentoonstelling The Circle, Dutch Invertuals, curator Wendy Plomp. Beeld Harm Tilman

Barokke echo

Door Afke Laarakker – Op de binnenplaats van het Pallazo Litta staat tijdens de Milaan Design Week een paviljoen ontworpen door het Chileense architectenbureau Pezo von Ellrichshausen. De gevels van het Pallazo reflecteren in het spiegelende paviljoen als in stilstaand water. Lees verder>>

Reageer op dit artikel