artikel

Barokke echo

Interieur

Barokke echo
Echo Pavillion Milan – Pezo Von Ellrichshausen

Door Afke Laarakker – Op de binnenplaats van het Pallazo Litta staat tijdens de Milaan Design Week een paviljoen ontworpen door het Chileense architectenbureau Pezo von Ellrichshausen. De gevels van het Pallazo reflecteren in het spiegelende paviljoen als in stilstaand water.

De schaal van het paviljoen van Pezo von Ellrichhausen volgt die van het gebouw waarbinnen ze zich bevindt. Ter hoogte van de bovenkant van de zuilen van het Palazzo vouwt het paviljoen zich open. De gevels van het paviljoen zijn opgebouwd uit staalplaten. Door de gepolijste buitenzijde weerspiegelen ze de omgeving en lijken licht en afwezig. Ze creëren een echo van haar omgeving.

Echo Pavillion Milan - Pezo Von Ellrichshausen

Echo Pavillion Milan – Pezo Von Ellrichshausen

Nimf

“Vaag lijkend op de eenzame nimf die alleen de laatste woorden van iemand anders kon herhalen, is het voorgestelde paviljoen een directe echo van zijn historische omgeving. Het gebouw is zowel teruggetrokken als uitgebreid, zichtbaar en onzichtbaar, solide en etherisch,” zegt architectenbureau Pezo von Ellrichshausen over hun ontwerp.

Echo Pavillion Milan - Pezo Von Ellrichshausen

Echo Pavillion Milan – Pezo Von Ellrichshausen

Groene cassettes

Wanneer je eenmaal door één van de vier ingangen bent binnengekomen verdwijnt de barokke gevel. Het paviljoen vormt een kamer op de binnenplaats, met wanden van donkergroene cassettes.

De stalen platen zijn gemonteerd op een frame. Uitsneden vormen twee smalle en twee brede doorgangen. Ze liggen in dezelfde assen als het entrees van de binnenplaats. Betonnen banken vormen een solide plint binnen de kamer.

De helling van het bovenste deel van de wanden is uitgekiend: het palazzo verdwijnt, maar de lucht boven de binnenplaats is volledig zichtbaar.

Echo Pavillion Milan - Pezo Von Ellrichshausen

Echo Pavillion Milan – Pezo Von Ellrichshausen

Echo Pavillion Milan - Pezo Von Ellrichshausen

Doorsnede

Meer over Milaan Design Week

Foto's

Reageer op dit artikel