artikel

Vijf meest bekeken interieurprojecten van afgelopen maand

Interieur

Vijf meest bekeken interieurprojecten van afgelopen maand
Librije Middelburg – M+R Interior Architecture – beeld M+R

De vijf meest gelezen projecten van deze maand zijn stuk voor stuk transformatie en renovatieprojecten. Eén thema komt in alle projecten duidelijk naar voren en dat is: respect voor het karakter van het bestaande gebouw. De projecten gaan terug naar de essentie van de architectuur. Details zijn gerenoveerd en vernieuwd. De basis van de nieuwe interieurs sluit in sfeer door middel van materialisatie, ritme en kleurgebruik aan bij dat wat al bestond. Tegelijk voegen de architecten elk op eigen wijze eigentijdse elementen toe die als zodanig duidelijk herkenbaar zijn.

Team V renoveerde de Dagteeken- en Kunstambachtschool voor Meisjes van H.P. Berlage. Dakkapellen, karakteristieke gevels en het centrale trappenhuis zijn hersteld. Grote ingreep is dat vier klaslokalen zijn samengevoegd tot muziekzaal. Daarnaast bouwde Team V een nieuw deel met foyer en oefenruimtes die door een glazen lichtstraat is gescheiden van het oude gedeelte. De gerestaureerde achtergevel is vanuit de foyer te bewonderen.

De Nationale Ballet & Opera van Cees Dam is door Diederik Dam en Richard Hutten vernieuwd. Het roze tapijt is vervangen door een licht grijze en lijkt onderdeel te zijn van het bestaande gebouw. De indrukwekkende buitengevel is vrijgemaakt van de in de loop van de tijd toegevoegde elementen. Hutten ontwierp meubilair dat een opvallend accent toevoegt aan de ruimte.

In Middelburg renoveerde M+R het kantoor in de Librije van de Provincie Zeeland, de architect ontwierp ruimten voor eigentijdse behoeften als flexwerken binnen vijf eeuwen oude schil van het gebouw. De buitengevel speelt mee in het ontwerp, tegelijkertijd is de binnenruimte vrij van tussenwanden.

Wil je ook projecten met ons delen? Dat kan eenvoudig via deArchitect.nl

1. Transformatie kantoormantels naar Urban lofts door BNLA architecten en Bureau Fraai

Met de transformatie naar urban lofts zorgen BNLA architecten en Bureau Fraai voor de upgrade van twee desolate torens in de Delftlandpleinbuurt in Amsterdam West. Hiermee sluit de ontwikkeling van de torens zich aan bij de groep van nieuwe wooncomplexen bij het Delftlandplein en de directe omgeving. Het project is uniek, omdat het een partiële herbestemming betreft, die het gebouw en de buurt een impuls geeft, maar tegelijkertijd qua vormgeving recht doet aan de originele compositie van de gevel. Lees verder>>

Fotografie: Studio de Nooyer

2. Koninklijk Concertgebouworkest Amsterdam door Team V Architectuur

De voormalige ‘Dagteeken- en Kunstambachtschool voor Meisjes’ van architect H.P. Berlage uit 1908 is door Team V Architectuur getransformeerd tot een thuisbasis voor het Koninklijk Concertgebouworkest. Lees meer over het project>>

Verbouwing van de Dagteeken en Kunstambachtsschool voor Meisjes tot RCO House, het nieuwe kantoor van het Koninklijk Concertgebouworkest. Repetitie van leden van de orkestacademie samen met hobo-aanvoerder Ivan Podyomov. Ontwerp: Team V Architectuur.Uitvoering: Koninklijke Woudenberg. Beeld: Renske Vrolijk

3. Techbedrijf in Amsterdam door RIANKNOP

Een voormalig pakhuis aan de rand van Amsterdam is door RIANKNOP gerenoveerd. De interieurarchitect behield het industriële karakter van het pand, installaties bleven in het zicht en een extra, opvallende kabelgoot is toegevoegd. Lees verder>>

RIANKNOP

RIANKNOP

4. SELECT Flexwerken in het klooster: Provinciehuis De Librije Middelburg door M+R Interior Architecture

Door Afke Laarakker – Wat Hans Maréchal van M+R Interior Architecture betreft is de speeltuintrend op de werkplek maar een oppervlakkig modeverschijnsel. De schommels en glijbanen zullen even snel vervelen als ooit de zitkuilen voorspelt hij. Met het interieurontwerp voor de Provincie Zeeland in de Librije in Middelburg streeft M+R naar tijdloosheid, door het karakter van het monumentale gebouw te benadrukken en te respecteren. Lees meer over Provinciehuis De Librije>>

Librije Middelburg - M+R Interior Architecture - beeld M+R

Librije Middelburg – M+R Interior Architecture – beeld M+R

5. Vernieuwde foyer voor Nationale Opera & Ballet

Door Afke Laarakker – Dam & Partners en Richard Hutten vernieuwden de foyer van Nationale Opera & Ballet. Diederik Dam: “We hebben alles aangeraakt, maar met respect voor het bestaande ontwerp.” Lees verder>>

Nationale Opera & Ballet - Dam&Partners en Richard Hutten

Nationale Opera & Ballet – Dam&Partners en Richard Hutten

 

Reageer op dit artikel