artikel

Object 2018 Rotterdam: Trichroic tafel van Rive Roshan

Interieur

Komende vrijdag 9 februari 2018 opent designbeurs OBJECT Rotterdam van Anne van der Zwaag haar poorten in het monumentale HAKA-gebouw. Meer dan honderd gevestigde namen en aanstormende ontwerpers presenteren hun projecten, prototypes en producten. de Architect maakte een selectie. Vandaag de Trichroic tafel van Rive Roshan.

Wat laat je zien op Object 2018?

Trichroic Table. Een glazen tafel, gemaakt van gestapelde laagjes glas met daartussen grafische lijnpatronen, die door het parallax-effect van kleur verandert als een persoon er langs loopt.

“The layered, sculptural glass table plays with the interaction of colour by a subtle shift in colour depending on the viewer’s angle. The design is a development of Rive Roshan’s earlier piece, Trichroic Tapestries, designed for a staircase in the Musée des Arts décoratifs, Paris.” (Rive Roshan)

Wil je me vertellen aan welk thema of gebied dit project volgens jou een bijdrage levert?

Deze tafel is een onderdeel van het onderzoek van onze studio naar de interactie tussen kleur en materiaal en de invloed van kleurvariaties binnen een object op de waarneming door de mens.

Hoe past dit project in jouw praktijk en de ontwikkeling ervan?

Deze tafel is een vervolg van ons project Trichroic Tapestries, dat gemaakt was voor het trapportaal van Musee des Arts Decoratifs in Parijs. Dit tapestry speelde ook met gelaagdheid van kleur onder invloed van beweging.

Trichroic Table is het derde object dat Rive Roshan uit glas heeft gemaakt en onderdeel van een groeiende collectie objecten en meubelstukken.

Lees meer over Object 2018

Reageer op dit artikel