artikel

IMM Keulen 2018: Lloyd van Gino Carollo voor Leolux

Interieur

IMM Keulen 2018 opent deze week haar poorten voor het publiek. Bedrijven, merken, ontwerpers en talenten presenteren prototypes, ontwerpen in productie en nieuwe versies van bestaande producten. Vandaag de Lloyd fauteuil die de Italiaanse ontwerper Gino Carollo voor Leolux ontwierp.

Door Harm Tilman

Enkele jaren geleden schreef de Spaanse architect Eduard Bru een boek over de toekomst van de gebouwde omgeving. Hij vroeg hierbij aandacht voor complexe fysieke en geografische realiteiten die vooral voorkomen in Zuid Europa en die je met de gebruikelijke parameters niet kunt begrijpen. Het mondde uit in een pleidooi voor niet-vergankelijke en neutrale objecten waarvan de betekenis in de loop van de tijd kan veranderen.

Noord en zuid

De Lloyd is de nieuwe fauteuil die de Italiaanse ontwerper Gino Carollo voor het Nederlandse merk Leolux ontwierp. Uit deze ontmoeting tussen Noord en Zuid is een gemakkelijk aan te passen, functionele en flexibele fauteuil ontstaan.

Zwenkbare fauteuil

Carollo’s  zwenkbare fauteuil heeft een draaivoet die is uitgevoerd in massief hout (eiken of noten) en afgeschuinde zijden kent. De hendel van het mechaniek waarmee je de stoel verzet, is voorzien van een leren bekleding.

Gastvrije omhelzing

Carollo geeft aan dat hij vooral een visuele betekenis van comfort wilde creëren. De vorm van het kussen voor de zitting omschrijft hij als een grote en gastvrije omhelzing.

Persoonlijke plek

Met deze fauteuil wil Carollo een persoonlijke ruimte creëren waarin je je voor een moment aan de drukte van de huidige tijd kunt onttrekken, een persoonlijke plek waar je je aan jezelf kunt wijden, ook al is het voor vijf minuten.

Hospitality

Zowel in de huidige de woon- als werkomgeving is de trend naar hospitality dominant. Woningen worden in toenemende mate ontworpen om vrienden en familie te verwelkomen en tijd mee door te brengen. De grenzen tussen woon- en werkplekken, maar ook met hotels beginnen hierdoor te vervagen. De Lloyd lijkt perfect op deze omgevingen toegesneden.

Meer resultaten voor IMM Keulen 2018

 

Reageer op dit artikel