artikel

Forbo met bloemrijke Japanse tuin op DDW

Interieur

Forbo Flooring is tijdens de aankomende Dutch Design Week (DDW)op maar liefst drie plekken aanwezig. In het Klokgebouw heeft Forbo een alternatieve Japanse tuin ingericht, gemaakt van linoleum en haar natuurlijke ingrediënten. De ambachtelijke en ‘larger than life’ bloemen van de bekende bloemontwerpster Linda Nieuwstad – voor de gelegenheid vlasbloemen gemaakt van linoleum – sieren de vijver.

Forbo met bloemrijke Japanse tuin op DDW
Werk in uitvoering van Kustaa Saksi die ook te bewonderen is tijdens de Forbo Floorings tentoonstelling ‘Verwondering’ tijdens de DDW

In het Broeinest showt Forbo het nieuwe Marmoleum Cocoa, een collectie die het duurzame karakter van Marmoleum benadrukt. Aan Marmoleum – gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals lijnolie, pijnhars, houtmeel, kalk en kleurrijke pigmenten – zijn de gemalen schillen van de cacaoboon toegevoegd. Dit ‘geupcyclede’ restproduct van de cacao-industrie (die net als Forbo al meer dan 100 jaar in de Zaanstreek huist) geeft high-lights aan de overigens rustige, ingetogen uni-uitstraling van de collectie. De vloer wordt volledig CO₂-neutraal geproduceerd.

Lees ook: ‘Stretch’ is het thema van de DDW 2017

In de Kazerne, tenslotte, heeft de designafdeling van Forbo Flooring een tentoonstelling vormgegeven met innovatieve, aantrekkelijke prototypen en ontwerpen waarin Furniture linoleum is toegepast. Daar staan internationaal gerenommeerde meubelfabrikanten als het Finse Artek (die al sinds 1933 krukjes met linoleum bekleden) en Ahrend, gevestigde designers als Daphna Laurens, Kustaa Saksi, Maarten Kolk & Guus Kusters, en veelbelovende beginnende ontwerpers als Stefano Sabatè, Kim van Nispen, Tobias Brunner en Albert Lieuwe Bouwman.

Daphna Laurens gebruikte Forbo Flooring voor allerlei toepassingen

De Kazerne-tentoonstelling bestaat uit totaal drie ruimtes en heeft ‘verwondering’ als thema. Forbo hoopt dat de flexibiliteit van het duurzame en kwalitatief hoogwaardige Furniture linoleum hiermee optimaal tot zijn recht komt en belooft een inspirerende beleving voor de architect, de ontwerper, maar ook voor de meubelindustrie, de eindgebruiker en de toevallige toeschouwer.

Dutch Design Week

De Dutch Design Week vindt dit jaar plaats van 21 tot en met 29 oktober in Eindhoven. Architect Winy Maas, ontwerpersduo Lonny van Ryswyck en Nadine Sterk (Atelier NL) en jounalist Marcus Fairs werden onlangs aangewezen als ambassadeurs.

Foto's

Reageer op dit artikel