artikel

Architecten ontwerpwedstrijd: van vergeten ruimte naar een functioneel, licht interieur

Interieur

Dit jaar organiseert FAKRO, wereldwijd fabrikant van daglichtproducten, voor de achtste keer de internationale architecten ontwerpwedstrijd: FUSION before & after. Architecten over de hele wereld kunnen meedoen aan deze wedstrijd. De opdracht luidt: kies een donkere, vergeten ruimte onder het dak en transformeer deze naar een functioneel, licht en open interieur met toepassing van FAKRO daglichtproducten.

Architecten ontwerpwedstrijd: van vergeten ruimte naar een functioneel, licht interieur

Donkere ruimten onder het dak worden nog wel eens vergeten en niet gebruikt. Dat vindt de dakramenfabrikant zonde. Licht moet weer een rol gaan spelen. Door verschillende elementen in een ruimte met elkaar te fuseren, kunnen deelnemende architecten een nieuw en functioneel interieur onder het dak creëren. Hierin spelen licht en schaduw een belangrijke rol.

Adv_Fakro_Advertorial_Prijsvraag

Prijzen & voorwaarden


De ontwerpwedstrijd start vanaf 10 oktober 2017 en duurt tot 20 februari 2018. In deze periode hebben deelnemende architecten de tijd om een ontwerp aan te leveren voor de transformatie van de vergeten, donkere ruimte naar een open, licht en functioneel interieur onder het dak. Een vereiste is dat er in het dak van de gekozen ruimte FAKRO daglichtproducten toegepast worden. Na de sluitingsdatum worden alle ingezonden ontwerpen beoordeeld door een vakkundige jury. Alle deelnemers maken kans op een hoofdprijs van € 5000,-. Lees hier de deelnamevoorwaarden.

Vorige edities

De ontwerpwedstrijd voor architecten startte in 2009 met een eerste editie onder de naam ‘New vision of the loft’.  FAKRO werkt al jaren samen met architecten en begrijpt hun behoeften heel goed. Zij zijn een belangrijke partner geworden voor de fabrikant. Om deze samenwerking te versterken, ontstond het idee om een ontwerpwedstrijd te organiseren voor alle architecten. Daarbij maken ze kans op een mooie prijs. En dit bleek succesvol, want bij elke nieuwe editie ontvangen ze meer inzendingen uit meer verschillende landen.

De organisatie

FAKRO is wereldwijd een actieve en toonaangevende producent van dakramen, platdakramen, lichtkoepels, zonweringen en zoldertrappen. Het familiebedrijf telt meer dan 3300 medewerkers, 9 dochterondernemingen, 12 productiefabrieken en 15 distributiebedrijven over de hele wereld.

Meer informatie over de FAKRO architecten ontwerpwedstrijd  is te vinden via www.fakro.nl/ontwerpwedstrijd

Reageer op dit artikel