nieuws

VvdW – Wildlands Adventure Zoo

Geen categorie

Kort geleden opende de koning de nieuwe Wildlands Adventure Zoo in Emmen, de opvolger van het bekende dierenpark Emmen in het centrum van de stad. In de nieuwe opzet is ruimte gecreëerd voor bijzondere belevingswerelden, zoals een poolgebied, een droge savanne en een oerwoud. B4o landschapsarchitectuur + Stedenbouw + Recreatieontwikkeling maakte het het ontwerp voor de landschappelijke inpassing van het park binnen de omgeving.

VvdW – Wildlands Adventure Zoo

De rand van circa 2,5 kilometer lang is beeldbepalend voor de omgeving en speelt een belangrijke rol voor de inpassing. In Wildlands ontstaat een eigen wereld die draait om het creëren van onvergetelijke ontmoetingen met dieren, natuur en cultuur.
Wildlands Adventure Zoo Randwestzijde Randwestzijde

Om de illusie van de verschillende belevingswerelden niet te verstoren, is de buitenwereld vanaf het park niet zichtbaar. Andersom is het belangrijk dat van buiten het park de binnenwereld niet zichtbaar is.
 

Binnen het plan van B4o Landschapsarchitectuur + Stedenbouw + Recreatieontwikkeling is daarom het park vanaf de openbare weg zo min mogelijk in beeld en passen de contouren binnen het omliggende Drentse landschap.

Positionering De buitenkant gaat een relatie aan met de omgeving door het toepassen van houtsingels en natuurlijke grondwallen met streekeigen beplanting. Het ontwerp van de belevingswerelden binnen het park is afkomstig van Wildlands zelf. De drie verschillende klimaatwerelden zijn omringd met grondwallen, rotsen, muren en gebouwen. Omliggende gronden buiten het park blijven open en krijgen koolzaadvelden. Dit zal worden gebruik als biobrandstof voor onder andere de nieuwe safaritrucks in het park.

Ontwerpranden Wildland Adventure Zoo
Het nieuwe dierenpark moet bezoekers uit het hele land trekken, jaarlijks zo’n 1,3 miljoen bezoekers, waarmee de investering van 150 miljoen euro moet worden terugverdiend.

Reageer op dit artikel