nieuws

Elf architectenbureaus op Transformatieplein

Geen categorie

Elf architectenbureaus hebben zich aangemeld voor het Transformatieplein op de Provada, dat 7-9 juni in de RAI in Amsterdam wordt gehouden. De deelnemende architecten kunnen op de Provada een pitch doen voor een door hen gekozen transformatieproject. In totaal zijn er twaalf gebouwen voorgedragen voor transformatie. Vier bureaus hebben nog geen keuze gemaakt voor welk gebouw zij een plan willen presenteren.

Elf architectenbureaus op Transformatieplein

Voor het transformatieplein dragen de vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht elk drie gebouwen voor. Deelnemers aan het transformatieplein maken een plan voor een gebouw naar keuze, dat wordt gepresenteerd aan de stakeholders die bij het betreffende project betrokken zijn. De plannen worden beoordeeld op kwaliteit, wenselijkheid en financiële haalbaarheid.

De deelnemende architecten zijn:

 • Architecten aan de Maas
 • KCAP
 • Zwarte Hond
 • Van Aken
 • Paul de Ruiter
 • Heyligers D+P
 • Mei Architecten
 • EGM
 • JHK
 • Architectenforum
 • Heart/Heart

Alle informatie over het Transformatieplein, de deelnemende bureaus en de voorgedragen projecten, is te vinden op transformatieplein.nl

Reageer op dit artikel