nieuws

VvdW – Alternatief OS Stadion Tokio 2020

Geen categorie

De Japanse ontwerper Tokujin Yoshioka toont in deze Video van de Week zijn plannen voor het Olympisch Stadion in Tokio 2020. Doordat de ontwerper geen partner kon vinden voor de constructie, mocht de inzending niet meedingen naar de eindoverwinning.

VvdW – Alternatief OS Stadion Tokio 2020

Yoshioka, bekend van zijn transparante meubels en (klimaat)installaties, wilde het met dit ontwerp opnemen tegen Kengo Kuma en Toyo Ito.

Het voorstel van de Japanse ontwerper bestaat uit een rond stadion met een openbaar waterbassin op het dak. Het watergedeelte kan ook worden gebruikt als schaatsbaan. Bij evenementen wordt het (water)dak omgeven door een ring van vuur. Zoals hij zelf zegt ‘het stadion wordt zo een platform voor het Olympisch vuur.’ Het water heeft een tweedelige functie, koeling in de zomer en voor gebruik bij een eventuele calamiteit.

Reageer op dit artikel