nieuws

Ronald Rietveld tweede architect in Akademie van Kunsten

Geen categorie

Deze week zijn de nieuwe leden van de Akademie van Kunsten bekendgemaakt. Tussen de nieuwe leden zitten ontwerper Maarten Baas en Erik en Ronald Rietveld van RAAAF. Ronald Rietveld is de tweede architect in het ledenbestand. De Akademie der Kunsten is een onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.

Ronald Rietveld tweede architect in Akademie van Kunsten

Ronald Rietveld is in goed gezelschap als lid van de Akademie: Francien Houben vertegenwoordigt de architectuurwereld als tweede lid. In totaal heeft de Akademie 46 leden.

Interactie tussen kunst, wetenschap en maatschappij

De Akademie heeft tot doel “de stem te vertolken van de kunsten in de Nederlandse samenleving (inclusief de politiek) en het bevorderen van de interactie tussen de kunsten onderling, de kunst en de maatschappij en tussen wetenschap en kunst.” In dat licht is het lidmaatschap van de broers Rietveld een logische stap. Samen bestrijken ze het vlak van ruimtelijk ontwerp tot de filosofie en hun werk heeft vaak politieke implicaties. Hun studio RAAAF [Rietveld Architecture-Art-Affordances] werkt op het grensvlak van architectuur, filosofie en kunst.

Elk project is een op zichzelf staand manifest’, zeggen de broers over het werk van RAAAF. Hun onderzoek Vacant NL opende nieuwe perspectieven voor tijdelijk gebruik van rijksvastgoed, waarmee ze tegelijkertijd de creatieve sector naar voren schoven als economische topsector van ons land.

Reageer op dit artikel