nieuws

Phonebloks-bedenker Dave Hakkens legt bommetje onder DDW15

Geen categorie

Terwijl de wereld zich opmaakt om morgen en masse de Dutch Design Week te bestormen op zoek naar het mooiste, leukste en intrigerendste nieuwe design uit Eindhoven en omstreken (= rest van Nederland), legt Dave Hakkens een bommetje onder het evenement. Dat valt te lezen in een artikel in het Eindhovens dagblad. Want als het aan de bedenker van de modulaire mobiele telefoon ligt, houden we op met het almaar bedenken van nieuwe producten.

Phonebloks-bedenker Dave Hakkens legt bommetje onder DDW15

“Stop met al die designproducten. Denk na en ga uit van wat er al is”, zegt Dave Hakkens tegen het Eindhovens Dagblad. “Als ontwerper denk je vaak aan een nieuw product of apparaat als je iets moet oplossen. Maar ik kom er steeds meer achter dat dat geen oplossing is. Als je iets echt wilt veranderen, heb je meer aan een andere manier van denken”.

 

Videoplatform

Om zijn visie kracht bij te zetten, lanceerde Hakkens het videoplatform Story Hopper. In de sterk geëngageerde video’s die te bekijken zijn, toont Hakkens dat er een alternatief is voor nieuwe producten. Bijvoorbeeld door bestaande te hergebruiken voor andere toepassingen. Ook toont hij de keerzijde van de productiewoede.

 

Niet producten maar mensen

Binnenkort moet het mogelijk zijn voor gebruikers om zelf video’s op het platform te plaatsen die dezelfde thematiek behandelen. “Uiteindelijk zijn het niet producten die de wereld beter maken, maar de mensen die erin leven”, vertelt Hakkens in een van de video’s. Een mooie gedachte om mee te geven aan het publiek dat de komende weken rondloopt op de Dutch Design Week 2015.

Reageer op dit artikel