nieuws

OVG en MVRDV bouwen in Zuidas

Geen categorie

De gemeente Amsterdam heeft OVG Real Estate en MVRDV geselecteerd voor de ontwikkeling van de zogenaamde kavel P15 Ravel in Zuidas. Het multifunctionele gebouw ligt aan de Beethovenstraat tegenover het hoofdkantoor van ABN AMRO naast het Sportpark Goed Genoeg. Opvallend zijn de ruime erkers met veel ruimte voor groen. Het gebouw is voor een groot deel openbaar toegankelijk. De publieke ruimte moet straks letterlijk door – en over – het gebouw stromen.

OVG en MVRDV bouwen in Zuidas

Het multifunctionele gebouw combineert woningen met voorzieningen en kantoren. Met dit project moet de Zuidas volgens haar directeur Klaas de Boer een omslag maken van kantoorgebied naar gemengde, aantrekkelijke leefomgeving.

Vereerd

Coen van Oostrom, directielid van OVG Real Estate laat in het persbericht weten dat zijn bedrijf vereerd is dat ze een uniek gebouw mag realiseren dat internationaal aanzien zal gaan genieten, en lokaal zal bijdragen aan een hoogwaardig, duurzaam en innovatief woon-, werk-, en leefklimaat.

Vallei als dorpsbrink

Maar het trotst van iedereen is wellicht Winy Maas van MVRDV. OVG is immers een opdrachtgever met lef die elke architect wel in zijn balboekje wil hebben staan, zeker in combinatie met een project van ruwweg 50.000 à 75.000 m2. De architectuur van Ravel zal straks in ieder geval veel aandacht trekken. “De woningen hebben erkers met prachtig uitzicht en ruime balkons met veel beplanting, met de tussenliggende vallei als een soort dorpsbrink,” aldus Maas. “Wij combineren de kwaliteit van wonen in het groen met de centrale locatie en de spanning van een stedelijke omgeving op deze bijzondere locatie.”

 

Reageer op dit artikel