nieuws

Nominaties Architectuur Prijs Achterhoek

Geen categorie

Lang niet alle architectonische hoogstandjes worden gebouwd in de randstad. Dat er ook in de achterhoek veel goeds wordt gerealiseerd, blijkt wederom uit de drie projecten die de jury van de Architectuur Prijs Achterhoek heeft genomineerd. Het gaat om het boshuis in Hengelo, het Kunstgemaal in Bronkhorst en het vernieuwde Vriezenhuis in Winterswijk. In alle drie gevallen betreft het transformatieprojecten. De nominaties zijn geselecteerd uit in totaal 26 inzendingen.

Nominaties Architectuur Prijs Achterhoek

Hieronder de drie nominaties:

De transformatie van het boshuis in Hengelo (G) is een ontwerp van Tjeerd Bloothoofd (Bloot architecture / Den Haag). Op een bestaande recreatiewoning die verscholen ligt in het bos en dateert uit de jaren vijftig, is een sculpturale, compacte en duurzame woninguitbreiding gemaakt.

 

Bij het eveneens bestaande Vriezenhuis in Winterswijk heeft Vincenth Schreurs (Architectenbureau Vincenth Schreurs BNA / Aalten) een eigentijdse bedrijfswoning ontworpen, die nauw aansluit bij de bestaande bebouwing.

 

De derde nominatie is het Kunstgemaal in Bronkhorst die door Erik Workel (IAA Architecten / Enschede) in opdracht van de stichting Kunstgemaal is getransformeerd tot een flexibele expositieruimte.

 

De stichting Architectuur Prijs Achterhoek wil door het uitreiken van haar regionale architectuurprijzen de kwaliteit van de architectuur in de Achterhoek stimuleren. Daarnaast wil de stichting via de avond van de prijsuitreiking een platform bieden voor architecten, aannemers, woningcorporaties, toeleveringsbedrijven en de provinciale en regionale bestuurders.

De jury bestaat dit jaar uit Emmie Vos (Europan), Paul Toornend, Gus Tielens (KorthTielens Architecten), Jan Willem van de Groep(Platform 31), Geert Jan Jonkhout (Gelders Genootschap), Harry Harsema (Blauwe Kamer) en Fons Catau.

De uitreiking van de APA-vakjuryprijs en APA-publieksprijs vindt plaats op vrijdag 6 november 2015 in de DRU Cultuurfabriek, Hutteweg 24 in Ulft.

Reageer op dit artikel