nieuws

Mooie cijfers voor de nieuwe ARC Awards

Geen categorie

Drie nieuwe prijzen tegelijk lanceren bovenop de al bestaande architectuur- interieur en oeuvre awards leek gekkenwerk. Gelukkig zagen veel ontwerpers en architecten de waarde van de nieuwe prijzen op het gebied van detaillering, innovatie en meubelontwerp. Vooral de detailprijs kon zich verheugen op belangstelling: maar liefst 38 inzenders namen de moeite om hun project niet alleen in beeld en tekst, maar ook met goed gedocumenteerde detailtekeningen te presenteren.

De eerste maanden van 2015 waren spannend. De ambitie om de ARC Awards uit te laten groeien tot dé prijs voor ruimtelijk ontwerp in haar volle breedte was er, maar tegelijkertijd rees het besef dat de nieuwe prijzen waarmee dat moest gebeuren, goed gepositioneerd moesten worden. Na de sluitingsdatum van de inzendtermijn kan de redactie van de Architect samen met alle organiserende partijen constateren dat voor elke prijs de basis is gelegd voor groei in de jaren die komen gaan.

Aandacht voor detail

Vooral de aandacht voor de detailprijs en het enthousiasme waarmee de prijs door de vakgemeenschap is ontvangen, was overweldigend. Detailleren van gebouwen is een kunst waar de architect al zijn kennis en ervaring kan etaleren. Prachtige voorbeelden daarvan zijn te zien tussen alle inzendingen.

Boost aan innovatie in de bouw

De innovatieprijs vroeg bij de vakgemeenschap om extra uitleg. Het besef dat er geïnnoveerd moet worden binnen de architectuur is overal, maar waar de Innovatie Award precies naar op zoek is, dat vroegen veel mensen zich af. Is de jury op zoek naar een project, een product of een slimme inrichting van een proces? De inzenders verschillen dan ook erg van elkaar. En dat is een goede zaak. Het doel van de prijs is de discussie over innovatie in de bouw een boost te geven. Met het brede palet aan oplossingen dat te zien is bij de inzenders van de ARC Innovatie Award gaat dat zeker lukken.

Uitreiking 19 november

Op 19 november vinden de uitreikingen plaats van alle ARC Awards. Samen met de Meubel Award komt de kracht van ruimtelijk ontwerp in al haar aspecten aan bod.

Reageer op dit artikel