nieuws

Groninger Museum krijgt nieuwe creatieve hotspot

Geen categorie

Binnenkort opent het Groninger Museum een nieuw multifunctioneel atelier. In het Family Lab en de Discovery Room krijgen bezoekers meer gelegenheid tot creativiteit en interactie. Met doorlopende workshops kunnen scholen, families en individuele bezoekers aan de slag. De Spaanse Jaime Hayon, eveneens ontwerper van het Info Center in het museum, tekende ook voor de vormgeving van het atelier.

Groninger Museum krijgt nieuwe creatieve hotspot

Het atelier is door Hayon ingericht met subtiele verwijzingen naar een jungle, met maskerachtige motieven en een grote werktafel in flexibele slangvorm. De speelse ruimte prikkelt de bezoeker om via interactieve middelen de collectie van het Groninger Museum te leren kennen. Het atelier omvat een kunstatelier en een ontdekkingsruimte met drie verschillende spelactiviteiten waarbij de zintuigen horen, zien en voelen centraal staan. De kabinetten in de ruimte tonen wisselende presentaties van voorwerpen uit de collectie van het museum.

Ontvangsten, presentaties, lezingen, optredens

Op weekdagen kunnen scholen in het basis- en voortgezet onderwijs in het atelier van het Groninger Museum een opdracht maken onder leiding van een museumdocent. In de weekenden zijn alle bezoekers welkom in het atelier. Tijdens schoolvakanties zijn er speciale inloopateliers. In de herfstvakantie gaan deze inloopateliers over de tentoonstelling H.N. Werkman. Leven Werk en in de kerstvakantie over de tentoonstelling JorisLaarmanLab. Het atelier wordt tevens gebruikt voor bijzondere ontvangsten, presentaties, lezingen en kleinschalige optredens.

Meer beelden hieronder

Reageer op dit artikel