nieuws

Onderzoek naar RvT Het Nieuwe Instituut

Geen categorie

De raad van toezicht van Het Nieuwe Instituut vindt dat ze goed heeft gehandeld inzake het verstrekken aan opdrachten aan de levenspartner van HNI-directeur Guus Beumer. Dat ze toch een onderzoek naar haar handelen en beoordelingen laat instellen door een onafhankelijke instelling, lijkt dus een formaliteit. En dat terwijl de handelswijze overal scherp wordt veroordeeld. Het onderzoek wordt overgelaten aan de onafhankelijke stichting Cultuur+Ondernemen.

Onderzoek naar RvT Het Nieuwe Instituut

Centraal in het onderzoek staat de vraag of de raad van toezicht handelde in overeenstemming met de Governance Code Cultuur en haar eigen governance-regels. Het onderzoek zal worden geleid door Stichting Cultuur+Ondernemen. Saillant detail: deze stichting heeft zelf de Governance Code Cultuur geïnitieerd. Blogger George Knight Lang, een van de critici die zich actief in het debat omtrent HNI-gate mengt, meent, dat Cultuur+Ondernemen hierdoor indirect haar eigen instrumentarium toetst.

Wordt vervolgd…

De komende tijd zal Cultuur+Ondernemen zich over de kwestie ontfermen. Zodra een commissie is vastgesteld en meer duidelijkheid is over de omvang en de duur van het onderzoek, zal de stichting via een aangestelde woordvoerder hierover berichten.

Leesvoer

Wie zich op de hoogte wil brengen van de ontwikkelingen rond HNI-gate, kan de volgende selectie artikelen lezen:

  • Via De Box worden regelmatig updates gegeven over de kwestie door Kees van der Hoeven, die de kwestie als eerste aan de kaak stelde. Via deze link vind je ook het oorspronkelijke artikel waar alles mee begon. via architectenwerk.nl/box
  • 19 augustus: ‘Onderzoek naar raad van toezicht Het Nieuwe Instituut in Rotterdam’ via nrc.nl
    • 18 augustus: ‘Nemen Bussemaker en de RvT van het Nieuwe Instituut het toezicht serieus?’ Via George Knight Lang

     

Reageer op dit artikel